enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gümüşhane’ye 6. Bölge Teşvik Müjdesi

Gümüşhane, Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle 6. bölge teşviklerinden yararlanma hakkına sahip oldu. Bu gelişme, yatırımcılar için yeni fırsatlar sunarak şehrin ekonomik gelişimini hızlandırması bekleniyor.

Gümüşhane’ye 6. Bölge Teşvik Müjdesi
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
30.05.2025 11:54
0
A+
A-

Gümüşhane kamuoyunun uzun süredir talep ettiği yatırımlarda 6.bölge teşviklerinden faydalanma hakkı Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle hayata geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 9903 sayılı “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar”la birlikte Gümüşhane artık 6.bölgede yer alacak.

Kararla birlikte Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illerinin yer aldığı ve çok sayıda imkanın sağlandığı 6.bölge teşvikleriyle birlikte yatırımcıların önü daha da açılacak.

Son olarak Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanlara iş dünyasının beklenti ve çözüm önerilerini aktarmıştı.

Başkan Akçay, “TÜİK tarafından açıklanan 2023 ve 2024 verilerine baktığımızda Gümüşhane ilimiz hemen hemen tüm sırlamalarda sonda yer almaktadır. Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik (SEGE) sıralamasına göre Gümüşhane İlimiz, 5. Teşvik Bölgesinde değerlendirilmiştir. Bizler 5. Bölge Teşvikleriyle beklenen faydayı sağlayamadık. 2017 yılında çıkarılan Teşvik Programı Gümüşhane’de beklenen faydayı sağlamazken güncelliğini de kaybettiğini” hatırlatarak “Türkiye’mizin Kalkınma hızında büyüyen illerimizle, aramızdaki farkı kapatabilmemiz için Gümüşhane’mize 6. Bölge Teşviklerinin verilmesinin bile yeterli olmayacağını düşünüyoruz. Gümüşhane ölçeğindeki illerimizi hayatta tutabilmek için acilen yeni bir yatırım teşvik sistemi üzerinde çalışılmalıdır. Hükümetimiz tarafından açıklanan ancak kısmı olarak uygulamaya konulan Cazibe Merkezi programının kapsamlı bir şekilde hayat geçirilmesini bekliyoruz. (Büyük Şehirlerdeki Sanayi tesislerin proje kapsamındaki illere taşınması amacıyla teşvikler verilmesi, ücretsiz arsa tahsisi gibi çağrıların uygulanmasını bekliyoruz. (Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı)” önerisinde bulunmuştu.

Gümüşhane kamuoyu ve iş dünyasında uzun zamandır talep bu konunun bugün çıkan kararla birlikte nihayete ermesi, Kelkit’e yeni OSB kurulması kararının verilmesi, Gümüşhane OSB’nin genişletme çalışmaları ve Şiran ilçesinde de yeni OSB kurulması çalışmalarının Gümüşhane ekonomisine can verecek girişimlere vesile olması bekleniyor.

Bugün açıklanan karara kadar Cazibe Merkezleri Programı kapsamında belirli koşullarda 6. Bölge teşviklerinden yararlanan Gümüşhane 5. Bölge teşvikleri kapsamındaydı. Gümüşhane’nin 6.bölgeye alınmasıyla birlikte yatırımcılara devlet tarafından vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, KDV İstisnası ve Gümrük Vergisi Muafiyeti, Yatırım Yeri Tahsisi, Faiz Desteği, Gelir Vergisi Stopajı Desteği ve Sigorta Primi Desteği (Çalışan Payı) gibi birçok destek sağlanacak.

Şehrin ekonomik ve sosyal yapısında köklü ve olumlu değişikliklere yol açabilecek kararla teşviklerin potansiyelini tam olarak kullanabilmek için yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve iş dünyasının koordineli çalışması, yatırımcıları bilgilendirmesi ve yatırım süreçlerini kolaylaştırması büyük önem taşıyor.

Kararın ardından AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av.Celalettin Köse sosyal medya hesabınan şu paylaşımı yaptı: “Yakından takip ettiğimiz, uzun zamandır talebimiz ve beklentimiz olan ilimizin yatırım teşvik uygulamalarında 6. bölge kapsamına alınması bugün gerçekleşmiştir. Bundan böyle ilimize yatırım yapmak isteyenler; vergi indirimi, yatırım katkı payı, SGK desteği, KDV istisnası ve Gümrük Vergisi muafiyeti gibi çok avantajlı bir çok istisnadan istifade edeceklerdir.  İlimizin 6. bölge teşvik kapsamına alınması hayırlı olsun.”

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.