enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
DOLAR
36,2182
EURO
38,0285
ALTIN
3.388,21
BIST
9.877,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gümüşhane
Parçalı Bulutlu
0°C
Gümüşhane
0°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
2°C
Pazar Az Bulutlu
4°C
Pazartesi Çok Bulutlu
1°C
Salı Kar Yağışlı
-4°C

Gümüşhane’de üreticilere süt hijyeni anlatıldı

Gümüşhane’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde süt üretimi yapan üreticilere yönelik “Süt hijyeni ve Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” konulu panel düzenlendi.

Gümüşhane’de üreticilere süt hijyeni anlatıldı
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
22.11.2023 15:32
0
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi Karaca Salonunda düzenlenen panele, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, DSİ 223. Şube Müdürü Ümit Yayla, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Proje sorumlusu Selahattin Dal, Şube ve İlçe Müdürleri, üretici birlikleri ve süt üreticileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, tohumdan sofraya üretimin her aşamasında yürüttükleri proje ve faaliyetlerle sağlıklı gıda üretimi için çalışmalarını büyük bir heyecan ve gayretle yürüttüklerini belirterek, “Bugün gıda sektörünün en önemli ürünlerinden biri olan süt bu programımızın konusunu oluşturuyor. Sütle ilgili bu paneli düzenlememizdeki amacımız, ilimiz genelinde süt üretimi yapan üreticilerimizin, süt ve süt ürünleri üretiminde dikkat edilmesi gereken besleme, bakım, muhafaza ve gelirlerini teminat altına alma gibi hususlarda bilgi düzeylerinin artırılarak, verimli, kaliteli, karlı, sağlıklı ve sürdürülebilir üretim yapmalarını sağlamaktır” dedi.

Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığından Proje Sorumlusu Selahattin Dal ise düzenlenen eğitim programlarının amacının sağım hijyenini çiftçiye öğretebilmek ve yapılan hatalardan vazgeçmelerini sağlamak olduğunu, 2016 yılından günümüze kadar devam eden projede şu ana kadar 494 kurs düzenlendiğini ve bu kurslardan 10 bin 752 çiftçiye katılım belgesi düzenlendiğini ve bundan sonraki süreçte üretici, tüketici ve sektör temsilcilerini paneller, çiftçi gezileri ve köy toplantıları ile bir araya getirerek eğitim ve yayım faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.

Konuşmalarının ardından panel düzenine geçilerek Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şükrü Gürler’in moderatörlüğünde Trabzon Et Kombinası Müdürü Dr. Serkan Kumaş tarafından Süt Hayvanı Beslenmesinde Genel Kurallar, Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Veteriner Hekim Hamza Özdener tarafından Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi (TARSİM) Giresun Böle Müdürü Bülent Yaşaroğlu tarafından Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan Sigortaları ve Dar Kapsamlı Hayvan Sigortası konularında katılımcılara yönelik sunumlar yapılarak, soru ve talepleri değerlendirildi.

Çiftçilerin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği panelin sonunda panelistlere ve üreticilere belge takdimlerin ardından süt üreticilerine süt kovası, süt sağım önlüğü, meme dezenfektanı ve meme daldırma kabı dağıtımı yapılmasıyla program sona erdi.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.