enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gümüşhane’de üniversite öğrencileri İsrail’in Refah’ta gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı

İsrail’in Refah’ta Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırı Gümüşhane Üniversitesi’nde düzenlenen yürüyüş ve ardından gerçekleştirilen basın açıklamasıyla kınandı.

Gümüşhane’de üniversite öğrencileri İsrail’in Refah’ta gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
27.05.2024 17:26
0
A+
A-

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi önünden başlayan yürüyüşe sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Yürüyüş güzergâhı boyunca dev Filistin bayrağı ve Türk bayrakları taşıyarak tekbir getirip “Aksa’ya selam direnişe devam”, “Her yer Gazze, her yer direniş”, “Terörist İsrail Gazze’den defol” sloganları atan kalabalık grup Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Tesisleri önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sağanak yağış altında gerçekleşen basın açıklamasında İsrail’in, Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

Kalabalık adına konuşan İHH temsilcisi Faik Enes Akkaya, “Kıymetli üniversiteli kardeşim, bugün 8 aydır devam eden ve günden güne artan zulmü, soykırımı kınamak için toplanmadık. 8 aydır her gün kınadığımız Siyonist devlet, dün gece “2371 BLOK” adını verdiği ve 4 gün önce güvenli bölge olarak nitelediği Refah bölgesine sığınan Filistinli sivilleri yakarak şehit etti. Artık kınama zamanı geçti; üniversitelerde, kampüslerde, dersliklerde, meydanlarda ve ulaşabildiğimiz her yerde kalben buğz etmenin ötesine geçip, harekete geçmenin zamanıdır. Haksızlığın karşısında susmaktan korkan üniversiteli kardeşim. Biliyoruz ki, artık dünyanın dört bir yanı Filistindir. Titreyen her yürek, haykıran her dil Filistin için eylemdedir. Bizler bu davayı sadece yüreklerde ve dillerde değil, hayatımızın her alanında, şu an içerisinde bulunduğumuz kampüsümüzde, yarın içerisinde bulunacağımız iş yerimizde ve yetiştireceğimiz nesillerde yaşatmak zorundayız. O zaman, bugünü bir milat bilip, Aksa’nın bahçesinde, özgür Filistinli kardeşlerimizin evlerinde tekrardan bir araya geleceğimiz güne kadar, durmadan, yorulmadan, inancımızı kaybetmeden ve dünyevi kaygılar gütmeden bu davanın birer fertleri olacağımıza hep birlikte söz verelim. Bir Müslüman, bir insan olarak verdiğimiz bu sözü yerine getirebilmek adına, atacağımız ilk adımımız, dünyayı sermayesiyle yönetebileceklerini düşünen bir avuç Siyoniste ders vermek olsun! Özellikle, üniversitemiz içerisinde bulunan, kantinlerimizi zulme ortak hale getiren markaları tıpkı, Allah rasulunün yapmış olduğu gibi, Müslüman ve insan olmanın verdiği sorumluluk gereği boykot edelim. Bizler sözümüzü verdik, ne bir başımızayız ne de yalnızız. Bütün dünya ve bütün insanlık zulme karşı bir arada” dedi.

Program dua yapılmasıyla son buldu.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.