enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gümüşhane’de Lider Çocuklar Tarımı Yerinde Öğrendi

Gümüşhane’de Işıl Sema Doğan İlkokulu öğrencileri, İl Tarım Müdürlüğü’nün düzenlediği “Lider Çocuk Tarım Kampı” ile tarlaya indi. Minik öğrenciler fidan dikti, topraksız serayı gezdi, balık yemledi ve “Kooperatifçilik” temasını yerinde öğrendi.

Gümüşhane’de Lider Çocuklar Tarımı Yerinde Öğrendi
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
06.11.2025 11:43
0
A+
A-

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu yıl “Kooperatifçilik” temasıyla düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” renkli görüntülere sahne oldu. Kamp sayesinde Işıl Sema Doğan İlkokulu öğrencileri, tarladan sofraya gıda üretim süreçlerini uygulamalı olarak deneyimledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, “Hayatın Merkezinde Tarım, Tarımın Merkezinde Çocuk” ilkesiyle ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen kamp, Gümüşhane’de başarıyla gerçekleştirildi.

Çocuklara doğa bilinci, çevre farkındalığı ve tarım sevgisi aşılamayı hedefleyen etkinlik, zengin içeriğiyle dikkat çekti.

2025 Yılı Teması: Kooperatifçilik

Birleşmiş Milletler’in 2025 yılını “Uluslararası Kooperatifler Yılı” ilan etmesi dolayısıyla, bu yılki kampın ana teması “Kooperatifçilik” olarak belirlendi.

Gümüşhane Merkez Işıl Sema Doğan İlkokulu’ndan 4. sınıfta öğrenim gören 26 öğrencinin katıldığı etkinlik, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç’ın katılımıyla başladı.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda öğrencilere kurumun yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verilerek, kooperatifçiliğin önemi detaylı bir şekilde anlatıldı.

Seradan Alabalık Tesisine Uygulamalı Eğitim

Kamp programı, öğrencilerin tarımı bizzat deneyimleyeceği şekilde kurgulandı. Teorik bilgilerin ardından saha uygulamalarına geçildi:

Bağlarbaşı Mahallesi’nde Taç Yaprak Fidan Market ziyaret edilerek öğrencilere fidan çeşitleri ve üretim aşamaları gösterildi.

Mescitli Köyü’nde üreticilerle buluşan minik öğrenciler, uygulamalı olarak fidan ve fide dikimi yaptı. Aynı köyde topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek üretimi yapılan sera ziyaret edildi. Öğrenciler burada üretim süreçlerini inceleyerek marul dikimi gerçekleştirdi.

Gümüşkaya Köyü’nde çilek bahçesine giren öğrenciler, fide dikimi yaparak tarımsal üretim sürecine tanıklık etti.

Torul Kalecik Köyü’nde faaliyet gösteren Taşkın Alabalık Üretim Tesisi’ne götürülen öğrenciler, balık üretimi hakkında bilgi aldı. Alabalıklara dokunan ve onları yemleme fırsatı bulan çocuklar, su ürünlerinin önemini de öğrendi.

İl Müdürü Kıraç: “Geleceğimizin Teminatı Çocuklar”

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, çocuklarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek etkinliğin önemine dikkat çekti. Kıraç, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın tarımın değerini erken yaşta öğrenmeleri, onların hem doğaya hem de üretime karşı duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlıyor. Bu tür etkinliklerle çocuklarımızın tarıma ve üretime olan ilgilerini artırmayı hedefliyoruz. Bu kamp, onlar için güzel bir deneyim oldu,” dedi.

Programın sonunda İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç tarafından öğrencilere “Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Belgesi” ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.