enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi

Gümüşhaneli genç girişimci Melisa Okçu’nun öncülüğünde Türkiye’de örneği sadece 10 adet bulunan ultrasonik otomatik otel terliği üretim imalathanesi İŞGEM’de hizmete girdi. Günde 3.500 çift üretim kapasitesine sahip tesis, bölgedeki kadın girişimciliğine ve yerel üretime yeni bir vizyon kazandırmayı hedefliyor.

Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
09.07.2025 14:50
0
A+
A-

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde genç girişimci Melisa Okçu tarafından kurulan Türkiye’nin sayılı ultrasonik otomatik otel terliği üretim tesislerinden biri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Torul’daki Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi’nde (İŞGEM) gerçekleştirilen açılış törenine Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ve siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye genelinde yalnızca 10 noktada bulunan ve bölgede ilk olan ultrasonik otomatik makinelerle üretim yapan tesiste günlük 3 bin 500 çift otel terliği üretimi yapılabilecek.

Törende 22 yaşındaki genç girişimci Melisa Okçu, “Benim hayalimle, emeğimle ve inancımla kurduğum bir başlangıcı kutluyoruz” ifadeleriyle başladığı konuşmasında genç bir kadın girişimci olarak bu yola, sıfırdan kalbiyle girdiğini, büyük şehirleri değil doğup büyüdüğü yer olan Gümüşhane’yi seçtiğini söyledi.

“Gümüşhane’yi seçtim, hayalime burada hayat verdim”

Bu topraklarda üretimin mümkün olabileceğine yürekten inanarak bu yola girdiğini kaydeden Okçu, “Hiçbir kurumsal ya da resmi destek almadan, yalnızca ailemin inancıyla ve kendi imkânlarımızla kurduğum bu mini atölyede; Türkiye’de sadece 10 adet bulunan ve bölgemizde ilk ve tek olan ultrasonik otomatik otel terliği makinesiyle üretime başladım. Günde 3.500 çift üretim kapasitesine sahip bu sistemle, sektöre hijyen, kalite ve hız sunmayı hedefliyorum. Bugün itibariyle 6 farklı ürün ile üretim sürecimizi sürdürüyoruz. Ancak yolculuğum burada bitmiyor. Ben kendimi ve markamı her gün daha ileriye taşımak için çalışıyorum. Çünkü inanıyorum ki; gelişim durmaz. Üretim kadar yenilik, yenilik kadar vizyon da bu yolun bir parçasıdır” dedi.

“Kadınlar isterse üretir. Gençler isterse dönüştürür”

Girişiminin sadece bir üretim modeli değil genç bir kadının doğup büyüdüğü şehirde yeni bir bakış açısı, yeni bir yol, yeni bir umut inşa etme çabası olduğunun altını çizen Okçu, “Çünkü inanıyorum ki: Kadınlar isterse üretir. Gençler isterse dönüştürür. Ve hayaller… inançla beslenirse mutlaka bir gün gerçeğe dönüşür. Ben bu atölyeyi kurarken sadece bir makineyi değil, bir fikri, bir cesareti, bir vizyonu çalıştırmaya başladım” dedi.

“Melisa’ya destek vereceğiz”

Törende konuşan GTSO Başkanı İsmail Akçay da Okçu’nun konuşmasını “Son zamanlarda böyle güzel bir konuşma dinlemedim” diyerek tebrik edip, “Melisa Hanım’ı tebrik ediyoruz, destekliyoruz. Moral ve motivasyon çok önemli. Bugün siz de buraya ona destek vermek, onun moralini yüksek tutmak için geldiniz. Hakikaten dezavantajlı olan bir şehrimizde böyle bir cesareti göstermiş ve Gümüşhane’de hiç olmayan hatta Türkiye’de üretimi çok az olan bir işi Gümüşhane’de başlatmış. Biz hep birlikte elimizden gelen desteği Melisa kızımıza vereceğimizden hiç şüphem yok. İnanıyorum ki Melisa Hanım’ı bütün Gümüşhaneliler burada yalnız bırakmayacak. Ben Melisa Hanım’ın bu genç girişimci ruhunu tebrik ediyorum. Hayallerimizin peşinde koşalım. Hayal etmek yetmiyor. Hayallerimizin peşinde koşmanın sonucu işte bu” ifadelerini kullandı.

“Gümüşhanemize, şehrimize yatırım yaptığı için tebrik ediyoruz”

Belediye Başkanı Vedat Soner Başer de konuşmasında Okçu’yu tebrik ederek, “Bu iş yerinin işlemesi adına, buradaki faaliyetlerin devamı adına ve burada ürettiği ürünlerin de pazarlaması adına ben inanıyorum ki bu cevvallikle bunu başaracak ve mutlaka ve mutlaka bu işletmeyi ayakta tutacak. Bu işletme bir kuluçka merkezi. İnanıyoruz ki daha sonra çok daha büyük yerlere taşınacak. O ürünleri değil Gümüşhane değil Türkiye dünyanın her bir yerine ihraç edecek bir potansiyele kavuşacak. Biz o ışığı Melisa’da gördük. Dolayısıyla kendisini tebrik ediyorum. Gümüşhanemize, şehrimize yatırım yaptığı için, ailesini ve kendisine bir belediye başkanı olarak sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Hele hele bu devirde üretimin ve pazarlamanın zor bir dönemden geçtiği bu çağda bu zamanda bu yatırımı buraya yaptı. Bize düşen de bir paydaş olarak sonuna kadar hem Melisa’nın hem de burada işletme sahibi olan bütün işletmecilerin yanında olmak ve olmaya devam edeceğiz. Şehirler esnaflarıyla ayakta kalır. Esnafı çöken şehir çökmüş demektir. Mutlaka biz burada üretilen, ihtiyaç duyduğumuz malzemeleri buralardan almak ve temin etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Kurdele kesimiyle açılışın yapılmasının ardından davetliler atölyeyi gezerek makineler ve sistem hakkında bilgi aldı.

Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi 1
Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi 2
Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi 3
Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi 4
Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi 5
Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi 6
Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi 7
Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi 8
Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi 9
Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi 10
Gümüşhane’de genç girişimciden Türkiye’ye örnek üretim hamlesi 11
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.