enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gümüşhane’de Erasmus+ kapsamında yurtdışı eğitim faaliyetleri devam ediyor

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Akreditasyon Projesi kapsamında yurtdışı eğitim faaliyetleri 2024-2025 döneminde de hız kesmeden sürüyor.

Gümüşhane’de Erasmus+ kapsamında yurtdışı eğitim faaliyetleri devam ediyor
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
16.04.2025 17:20
0
A+
A-

Müdürlüğün Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen “Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği Akreditasyon Projesi” çerçevesinde, bugüne kadar çeşitli işbaşı gözlem ve öğrenci hareketliliği faaliyetleri başarıyla tamamlandı.

Proje konsorsiyumunda yer alan 15 okuldan yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen faaliyetlerde, Ocak 2025 itibarıyla toplam 33 personel ve 12 öğrenci beş farklı Avrupa ülkesinde düzenlenen programlara katıldı.

İlk olarak 26 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Essen kentinde “Kültürlerarası Öğrenme ve Kültürel Çeşitlilik” temalı işbaşı gözlem faaliyeti düzenlendi. Bunu 9-15 Şubat tarihleri arasında Hollanda’nın Amsterdam kentinde gerçekleştirilen “Dış Mekan Eğitsel Aktiviteleri” eğitimi takip etti. Aynı tarihlerde, Macaristan’ın Budapeşte kentinde “Eğitimde Stres ve Çatışma Yönetimi” konulu faaliyet de tamamlandı.

28 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında ise 8 öğretmen “Sınıfta Geleceğin Yenilikçi Liderlerini Yetiştirme” konulu programa katılım sağladı. Öğrenci hareketliliği kapsamında ise, 2 öğretmen ve 1 okul yöneticisinin rehberliğinde 12 öğrenci, 16-22 Mart tarihleri arasında Belçika’nın Gent şehrindeki kısa dönem programa dahil oldu. Ayrıca, bu süreçte bir öğretmen Belçikalı öğrencilere fizik dersi verdi.

2025 yılı faaliyetleri kapsamında yeni yurtdışı hareketlilik planlamaları devam ederken, proje döneminin sonunda yurtdışından davet edilecek bir uzmanın vereceği eğitimle çalışmaların başarıyla tamamlanması hedefleniyor.

Haber: Zeynep ÖZTÜRK

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.