enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
DOLAR
32,2070
EURO
35,1594
ALTIN
2.473,42
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gümüşhane
Yağmurlu
11°C
Gümüşhane
11°C
Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C

GÜ’de farklı yönleriyle ‘Pastacılık’ ele alındı

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde “Farklı Yönleriyle Pastacılık” konulu çevrimiçi söyleşi gerçekleştirildi.

GÜ’de farklı yönleriyle ‘Pastacılık’ ele alındı
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
05.05.2023 13:53
0
A+
A-

Dr. Öğr. Üyesi Murat Ödemiş’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa Bayburt Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programından Öğr. Gör. Mehmet Nazikgül konuk oldu.

Konuk katılımcı Öğr. Gör. Mehmet Nazikgül pastacılık mesleğini farklı açılardan ele alarak öncelikle mesleki kariyerinin başında olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerine pastacılık mesleğine nasıl adım atacakları, meslekte başarılı olmaları için hangi eğitimlerden geçmeleri gerektiğini ve hangi eğitim kurumlarını ve kursları tercih edebilecekleri hakkında bilgiler verdi.

Söyleşi programı öncesinde mesleki kariyeri ile ilgili bilgiler veren Öğr. Gör. Mehmet Nazikgül, yaklaşık 20 yıldır pastacılık mesleğinin içerisinde yer aldığını ve bir şehir pastanesinin imalathanesinde mesleğe başladığını ifade etti.

Pasta şefi adaylarında bulunması gereken özellikleri sıralayan Öğr. Gör. Mehmet Nazikgül; “Sanatsal yönlerinin güçlü olması, ekip çalışmasına uyumlu olmaları, liderlik vasıflarının olması gibi özelliklere sahip olmaları gerekiyor” diyerek, dünyaca ünlü pasta şeflerinden örnekler verip öğrencilerimize mesleki kariyerlerinin gelişimi açısından ışık tutmaya çalıştı.

Unlu mamüller, dondurma, sütlü tatlılar, tatlı çeşitleri, yaş pasta, kuru pasta gibi pastacılık alt bileşenlerine de değinen Öğr. Gör. Mehmet Nazikgül, sunumunun devamında pastacılık mesleğinin istihdam olanakları ile ilgili de bilgiler vererek eski ve yeni trend çikolata çeşitlerine, çikolata temperleme işlemlerine, dünyaca ünlü çikolata markalarına, pastacılıktaki yeni akımlara değindi.

Gerçekleştirilen sunumun ardından izleyenlerden gelen sorular cevaplandırıldı. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Çalık, moderatör Dr. Öğr. Üyesi Murat Ödemiş, Fakülte akademisyenleri ve öğrencilerin katıldığı ve yaklaşık 1,5 saat süren söyleşi, katılımcıların karşılıklı iyi dileklerde bulunmasının ardından sona erdi.

Gerçekleştirilen çevrimiçi söyleşi programı hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, şunları söyledi: “Ülkemiz özellikle gastronomi turizmi alanında zengin bir içeriğe sahip. Çeşitliliği ve farklı tatlarıyla Türk mutfağımız dünyada en iyi ilk 10 sıralaması içerisinde yer alıyor. Tabi burada kültür turizmi yelpazesinde tatlıların da yeri büyük bir pay alıyor. Özellikle de pastacılık alanında ülkemizin gelişmesi ve kaliteli içerikler sunması bu alanda yetişmiş uzmanlarımızın tecrübe aktarımıyla mümküdür. Bu amaçla da Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından gerçekleştirilen ‘Farklı Yönleriyle Pastacılık’ konulu çevrim içi söyleşi programına katılarak, değerli bilgileriyle öğrencilerimizin ufuklarını açan Öğr. Gör. Mehmet Nazikgül’e ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Programa katılan öğrencilere katılım sertifikası verilen etkinlik kaydını aşağıdaki bağlantıdan izlenebiliyor.

https://ss.gumushane.edu.tr/playback/presentation/2.3/4445d8c50b90aa2697842dd248e91dd66f68b929-1682509591515

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.