enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

‘Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi’ başlıyor

‘Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi’ başlıyor
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
16.10.2024 15:34
0
A+
A-

Gümüşhane Üniversitesinin de yer aldığı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen “Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi” isimli Erasmus+ projesi kapsamında Tunceli ili Munzur Üniversitesi’nde 01-02-03 Kasım 2024 tarihlerinde “Tunceli Ulusal Zirvesi” düzenlenecek.

Bölge Müdürlüğüne bağlı illerde yaşayan 65 üniversiteli öğrencinin katılacağı zirvede, İİBF, Turizm ve İletişim Fakültelerinden kent diplomasisi hakkındaki zirveye ilgi duyan Gümüşhane Üniversitesi’nden 26 öğrenci için katılım kontenjanı ayrıldı. Tunceli Ulusal Zirve sonrasında 8-12 Kasım 2024 tarihlerinde başarılı bulunan öğrenciler arasından seçilen 25 öğrencinin katılım sağlayacağı “Ankara Zirvesi” programı düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya, Gümüşhane Üniversitesini ziyaret ederek Zirve hakkında bilgiler verdi.  Akkaya’yı  Üniversite Rektörlüğünü vekâleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır karşıladı. Akkaya, gençlerin kent diplomasisi süreçlerine katkı sağlamasının tartışılacağı Zirvede, farklı illerden gelen üniversite öğrencilerine fikir alışverişinde bulunma fırsatı sağlanacağını aktardı. Üniversitemiz 26 öğrencisiyle ilgili zirvede yer alacak. Öğrencilerimizin bu Zirveye katılımları, onların kent diplomasisi konusundaki farkındalıklarını arttırma ve ulusal düzeyde yeni bağlantılar kurma açısından önemli bir fırsat olarak görülüyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya’ya nazik ziyaretinden dolayı teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi yapılacak etkinliğe Gümüşhane Üniversitesi olarak davet edilmekten büyük onur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi ile daha önce de ortak etkinlikler yaptıklarına değinen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya; “Dekanımız Gülsüm Hocam ile birlikte geçtiğimiz yıllarda da farklı projelerde bir araya geldik. İletişim Fakültesi’nin bu üniversite için ne kadar kıymetli olduğunu yakından takip ediyoruz. Bundan sonra da ortak projelerde çalışacak olmaktan dolayı çok mutluyuz” sözleriyle karşılıklı iş birliklerinin devam edeceği bilgisini paylaştı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır da, Akkaya’nın ilgili ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Prof. Dr. Çalışır; “Öğrencilerimizin farkındalıklarını arttırmak ve onların bakış açılarını geliştirmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı bu Zirve, öğrencilerimizin kent diplomasisi hakkında bilgi sahibi olması açısından değerli bir adım olacaktır. Üniversitemiz adına Fakültemiz öğrencilerinin de Zirveye davet edilmesi bizler için çok kıymetlidir. Öğrencilerimizin yaşadıkları toplumda daha aktif rol almaları, kamu kurumları ile iş birliklerini kolaylaştırmaları, akademik bilgilerinin yanı sıra becerilerini ve yetkinliklerini de interaktif bir ortamda sergilemeleri açısından değerli bulduğumuz bu Zirveye davetiniz için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki iş birliklerimizin de artarak çoğalmasını diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, gerçekleştirilmesi planlanan zirve hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Gençlerin kent diplomasisi süreçlerine katılımları, sadece onların kişisel gelişimleri için değil, aynı zamanda toplumumuzun geleceği için de son derece önemlidir. Bu zirve, öğrencilerimizin fikirlerini paylaşmaları ve farklı bakış açılarıyla zenginleşmeleri için büyük bir fırsat sunmaktadır. Ayrıca, bu tür organizasyonlar sayesinde gençlerimizin kamu kurumları ile etkileşim içinde olmaları, toplumsal sorunlara duyarlı birer birey olmaları yönünde önemli bir adım atılmış olacaktır. Bu tür iş birliklerinin artarak devam etmesi, gençlerin sosyo-kültürel gelişimlerine önemli katkılar sağlayacaktır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Sayın Metehan Akkaya’ya nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, zirveye katılacak olan öğrencilerimize ve tüm katılımcılara verimli ve ilham verici bir etkinlik olmasını temenni ederim.”

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.