Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Gümüşhane İl Başkanı Davut Yıldırım, Millî Eğitim Bakanlığı’nda tamamlanan mutabakat sürecinin ardından sendikanın son bir yılda yüzde 44’lük üye artışı kaydederek eğitim iş kolunda en fazla büyüyen sendika olduğunu açıkladı.
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Gümüşhane İl Başkanı Davut Yıldırım, eğitim iş kolunda sendikaların üye sayılarına ilişkin resmi mutabakat sürecinin Millî Eğitim Bakanlığı’nda yapılan resmi toplantıyla tamamlandığını belirtti. İl Başkanı Davut Yıldırım, sendikanın son bir yılda yüzde 44’lük net bir üye artışı gerçekleştirerek dikkat çeken bir büyüme performansına imza attığını açıkladı.
“Sahanın Güvenini Kazandık”
Açıklanan resmi veriler doğrultusunda Eğitim Gücü Sen’in eğitim iş kolunda en fazla büyüyen sendika unvanını elde ettiğini ifade eden İl Başkanı Davut Yıldırım, bu başarının sahadaki güvenin, emeğin ve bağımsız sendikacılık anlayışının somut bir sonucu olduğunu söyledi. Eğitim Gücü Sen’in hiçbir siyasi yapıya, oluşuma ya da güce yaslanmadan yalnızca eğitim çalışanlarının hak mücadelesi için yola çıktığını vurgulayan Yıldırım, sendikanın asıl gücünü üyelerinden, sahadan ve hukuktan aldığını dile getirdi.
“20 Bini Aşan Güçlü Bir Yapıya Ulaştık”
İl Başkanı Davut Yıldırım, sendikal gidişata yönelik eleştirilerin sahada bir karşılık bulduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Eğitim Gücü Sen, mevcut sendikal anlayışa karşı sahadan yükselen samimi bir tepkinin sonucunda kuruldu. Aynı samimiyet, kararlılık ve emekle büyüterek yolumuza kararlılıkla devam ettik. Bugün resmi mutabakat sonuçlarıyla ulaştığımız bu başarı noktası, her bir üyemizin sendikamıza sunduğu değerli katkısı ve desteğiyle mümkün oldu.”
Sendikanın kuruluş çizgisini ilk günkü gibi koruyarak yoluna devam ettiğini anlatan Davut Yıldırım, bağımsız ve apolitik sendikacılık anlayışından asla taviz vermediklerini belirterek, “Kurulduğumuz ilk günkü samimiyet ve gayretle; hiçbir siyasi yapının ya da oluşumun gölgesinde kalmadan, tamamen bağımsız sendikacılık anlayışımızla mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün Türkiye genelinde 20 bini aşan güçlü bir yapıya ulaşmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
“Eğitim Çalışanlarının Tercihi Adalet ve Liyakat Oldu”
Eğitim çalışanlarının sendikalarına gösterdiği teveccühün kendileri adına çok büyük bir sorumluluk anlamına geldiğini ifade eden Gümüşhane İl Başkanı Davut Yıldırım, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Eğitim Gücü Sen’in bu rekor büyümesi, sahadaki eğitim çalışanlarının adalet, liyakat, hak ve hukuk temelindeki sendikal mücadeleye verdiği desteğin en açık göstergesidir. Bu başarı hepimizin, bu gurur tüm eğitim camiasınındır. Sendikamıza gönül veren, destek olan ve emeğiyle bu büyük büyümeye katkı sunan tüm üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”