15 Mayıs 2023 tarihinde kurulan “Gümüşhane Turizm Tanıtım ve Rekreasyon Derneği” şehrimizde ki tek aktif turizm derneği olma özelliğini taşıyor.
Başkanlığı Barış Hacınebioğlu tarafından yürütülen Gümüşhane Turizm Tanıtım ve Rekreasyon Derneği alanında uzman kişilerle kuruldu. Sadece turizm değil tanıtım ve rekreasyon noktalarını da çok önemli gören derneğin kurulum amacını Başkan Barış Hacınebioğlu şu ifadelerle anlattı.
“Dernek, turizm ve rekreatif etkinlik kenti olan Gümüşhane’de çok amaçlı ve çok yönlü turizm çalıştayları düzenlemek, bu hususlarda tanıtım faaliyetlerinde bulunmak, toplumun kültürel, turizm ve insani başat ögelerini içeren; seyahat, gezi, kültür, tatil, dinlenme, müze, eğitim, sağlık turizmi, kadın girişimcilik, tanıtım, tarım, rekreatif faaliyetler ile ilgili çalışmalar yaparak, tanımaya, tanıtmaya, rekreatif sahalar oluşturmaya ve bu çizgi üzerinde dernek faaliyetlerini yürütmek ve bu amaç etrafında hizmette bulunmak amacındayız.
Dernek, bu faaliyetlerini ülkemizin içinde bulunduğu turizm, kültür ve rekreatif alanları baz alarak gerçekleştirecektir. Turizme, sosyal alanlarımıza, kültürümüze yönelik kirli bilgilere, yanlış anlamalara ve tanıtım eksikliğine dair çözüm önerileri sunacaktır.
Dernek bu amacına ulaşmak için kültür, turizm, rekreasyon ve tanıtım temalı konuları aynı çatı altında değerlendirerek kültür, turizm ve rekreatif farkındalığını, kimliğini, yerel dinamiklerini ön plana çıkartarak Gümüşhane’nin kültür, turizm ve rekreatif noktasında ki açıkların “yerel dinamikler, kültür, turizm ve rekreatif” konulu çalıştaylar tertip ederek önüne geçecektir. Ayrıca turizm bilincinin yerleşmesi için, turizm adına faaliyet gösteren işletmelere ve turizm destinasyonu potansiyeli olan bölgelerde ki yerel halka gönüllü olarak destek verecektir. Turizm işletmelerinden destek görmek ve birlikte turizm çalıştayları yaparak Gümüşhane kamuoyunun kültür, turizm ve rekreatif faaliyetlerin potansiyeline yönelik dikkatini çekecek çalışmaları gerçekleştirecektir.
Konuyu toparlamak gerekirse, amaçladığımız durum sadece yerli ve yabancı turistlere şehrimizi tanıtmak ve pazarlamak değildir. Bizim önceliğimiz şehrimizi turizme ve turiste hazır hale getirebilmektir. Aktif destinasyonlar, pasif destinasyonlar, destinasyonların ulaşım imkânları, alt yapı ve üst yapı yeterlilikleri ve halkımızın bilinçlendirilmesi noktasında şehirce yolun çok başında olduğumuzu biliyoruz. Fakat bu şehirde yaşayan bizler ve tüm vatandaşlarımız ile birlikte çok hızlı bir şekilde yol alabileceğimizi de biliyoruz. Hep birlikte muvaffak olacağımıza eminiz. Bizler dernekçe olumlu veya olumsuz her türlü gelişmeyi sizlerle paylaşacağız. Sevgiler, hürmetler.”