Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, kentte görev yapan gazetecilerle iftar sofrasında bir araya gelerek çeşitli açıklamalarda bulundu. Sosyal yardımlardan dev projelere, “iftar topu” maliyetinden yeni otogar lokasyonuna kadar şehrin merak ettiği tüm konulara açıklık getiren Başkan Başer, “Beytülmale sahip çıkmak önceliğimizdir” mesajı verdi.
Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, kentte görev yapan basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelerek görev süresindeki çalışmaları, sosyal projeleri ve şehrin gündemindeki tartışmalı konuları değerlendirdi.
Ramada Gümüşhane Otel’de düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ve gazeteciler katıldı.
Başkan Başer, toplantıda şeffaf belediyecilikten sosyal yardımlara, dev yatırımlardan “Ramazan davulu” tartışmalarına kadar pek çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.
“Basın Bizi Dinamik Tutuyor”
Konuşmasına gazetecilerin şehir üzerindeki etkisine değinerek başlayan Başkan Başer, basının eleştirilerinden ders çıkardıklarını vurguladı.
Hiçbir habere bugüne kadar itiraz etmediğini belirten Başer, şu ifadeleri kullandı: “Sizler olmasanız belki de bizler işin çizgisinden çıkar, rehavete kapılabilirdik. Bizi tetikte tutan, işimize odaklanmamızı sağlayan en önemli unsur basına düşmeme endişesidir. Yazılan her haber aleyhimize de olsa onu doğru kabul edip ders çıkarıyoruz. İyi ki varsınız.”
Sosyal Belediyecilikte “Beş Yıldızlı” Dönem
Ramazan ayı vesilesiyle belediyenin sosyal projelerine ağırlık verdiklerini ifade eden Başer, yardımların kapsamının genişletildiğini duyurdu:
Otopark ve Otogar
Şehrin kronikleşmiş sorunlarına yönelik teknik projelere de değinen Başer, büyük bütçeli iki projenin müjdesini verdi:
Davul ve Top Tartışması: “Gelenek mi, Gereklilik mi?”
Gümüşhane gündemini meşgul eden sahur davulu ve iftar topu konularına da değinen Başkan Başer, bu konuda rasyonel bir yaklaşım sergilediğini belirtti. Davul çalınmasının modern dünyada bir ihtiyaç olmadığını, aksine farklı saatlerde uyuyan ve sahur yapan vatandaşları (özellikle hastaları ve çocukları) rahatsız ettiğini savundu.
“600 Bin TL’lik Ses Fişeği mi, Sosyal Yardım mı?”
İftar topu atılmasının maliyetine dikkat çeken Başer, “Bir ses fişeği için 600 bin TL harcamak yerine, bu parayı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmayı tercih ederim. 100 aileye 5.000 TL yardım yaparken bütçemizi zorluyoruz, diğer yanda sadece ses çıkaran bir şeye bu kadar para vermek vicdanen beni yaralıyor” dedi.
“Gelecek Seçim Hesabım Yok”
Belediyecilik vizyonunu “beytülmala sahip çıkmak” olarak özetleyen Başer, siyasi ikbali için değil, şehrin 5 yılını kurtarmak için çalıştığını söyledi: “Hesap yapan siyasetçilerin hesabı hiçbir zaman tutmaz. Bizim görevimiz sadece yememek değil, yedirmemektir. Milletin malına sahip çıkıyoruz. 5 yıllık yetki süremizde şehre zaman kaybettirmek istemiyoruz.”
Program, Başkan Başer’in gazetecilerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğu sohbetle sona erdi.