Gümüşhane Kelkit Kınalı Keklik Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen 600 adet kınalı keklik Amasya’da doğaya salındı.
Türkülere konu olan ve bilinçsiz avcılık sonucunda nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan kınalı kekliklerin popülasyonunu arttırma çalışmaları sürüyor. Kınalı keklik popülasyonunu arttırmak için kolları sıvayan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün projesi kapsamında Gümüşhane Kelkit Kınalı Keklik Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen 600 adet kınalı keklik Amasya’nın Göynücek İlçesinde doğaya salındı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün doğaya kınalı keklik yerleştirme projesi kapsamında, Gümüşhane-Kelkit Kınalı Keklik Üretme İstasyonu’ndan getirilen 600 adet kınalı keklik, 11. Bölge Müdürlüğü Amasya İl Şube Müdürlüğü sınırları içerisinde belirlenen alanlara salındı.
Karayakup Köyü’nde gerçekleştirilen programa Göynücek Kaymakamı Mustafa Kartal, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Barış Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Özel İdare Müdürü, İlçe Sosyal Yardımlaşma Müdürü, Karayakup Köyü muhtarı, avcı dernek başkanları, Amasya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Habibe Yolcu ve kurum personelleri katıldı.
Kınalı kekliklerin doğaya salınması etkinliğinde konuşan Kaymakam Mustafa Kartal, bu tür projelerin doğanın korunması ve biyolojik çeşitliliğin artırılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Kartal, “Doğal yaşamın desteklenmesi ve yaban hayatının korunması için yapılan bu tür çalışmalar, ekosistemin dengesini korumaya yardımcı oluyor. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Amasya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Habibe Yolcu, “Kınalı kekliklerin doğaya salınması, hem ekolojik dengeyi korumak hem de avcıların bilinçlenmesi açısından büyük bir öneme sahiptir” ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman İlçe Müdürü Barış Kılıç ise kınalı kekliklerin doğaya salınmasının, yaban hayatının zenginleştirilmesi ve korunması amacıyla gerçekleştirilen projelerden biri olduğunu dile getirerek, bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Program, kınalı kekliklerin belirlenen alanlara salınmasıyla son buldu.
-Objektifamasya-