Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Torul MYO iş birliğiyle düzenlenen “Her Şey Aile ile Başlar” konulu seminerde akademisyenler velilere teknoloji kullanımı ve sağlıklı beslenme konularında bilimsel bilgiler aktardı.
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde, eğitimin kalitesini artırmak ve bilinçli ebeveyn farkındalığını yükseltmek amacıyla başlatılan “Üniversite Şehir Buluşmaları” kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.
Torul İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gümüşhane Üniversitesi Torul Meslek Yüksekokulu’nun ortaklaşa düzenlediği “Her Şey Aile İle Başlar” temalı eğitim programı, velilerden yoğun ilgi gördü.
Eğitimin Başlangıç Noktası: Aile Ocağı
Atatürk Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, eğitimin sadece okul duvarları arasına sıkıştırılamayacağını vurguladı.
Çocuğun kişiliğinin ve öğrenme biçiminin şekillenmesinde asıl mimarın aile olduğunu belirten Zengin, “Okul ve öğretmenler sürece katkı sağlar, ancak temel daima ailede atılır. Destekleyici, sevgi dolu ve bilinçli bir aile ortamı, akademik başarının anahtarıdır” ifadelerini kullandı.
Zengin, konuşmasında velilere kritik uyarılarda bulunarak; okul kurallarına uyum, öğretmenin otoritesine saygı ve teknoloji kullanımının yönetimi konularında ailenin tutarlı bir disiplin anlayışı sergilemesi gerektiğinin altını çizdi.
Glutensiz Beslenmeden Dijital Bağımlılığa Kritik Başlıklar
Programın akademik ayağında ise Torul Meslek Yüksekokulu yöneticileri sahne aldı. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Şükrü Gürler’in ailenin çabasının önemine değindiği açılışın ardından, Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Serhat Semercioğlu kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.
Semercioğlu, “Nasıl aile olunur?” sorusundan yola çıkarak, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan teknoloji bağımlılığı ve aile içi iletişim kopukluklarına değindi.
Semercioğlu’nun sunumda dikkat çeken bir diğer detay ise çocuk sağlığı başlığı oldu. Semercioğlu, “aile içi iletişim”, “günümüzde çocuğun rolü”, “çocuklarda teknolojinin doğru kullanımı”, çocuk ve eğitim”, “çevre dostu çocuk yetiştirme” ve son dönemde sıkça gündeme gelen “glutensiz çocuk beslenmesi” konularında velilere bilimsel ve pratik bilgiler aktardı.
Kaymakam Çelik’ten Teşekkür ve Plaket
Eğitimin, yerel yönetimler ve sivil toplumla bir bütün olduğunu gösteren programa Torul Kaymakamı Koray Çelik de katıldı. Program sonunda konuşmacılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Çelik, günün anısına Prof. Dr. Şükrü Gürler ve Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Serhat Semercioğlu’na plaket takdim etti.
Etkinlik, velilerin sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.











