enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gönül Elçileri, Koruyucu Aile Farkındalığı için Gümüşhane’de buluştu

Gümüşhane’de, Vali Aydın Baruş’un eşi Nagihan Baruş’un öncülüğünde koruyucu aile sistemini tanıtmak amacıyla bir farkındalık toplantısı düzenlendi.

Gönül Elçileri, Koruyucu Aile Farkındalığı için Gümüşhane’de buluştu
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
23.09.2025 14:48
0
A+
A-

Gümüşhane’de Koruyucu Aile sistemine yönelik bilincin arttırılması ve toplumun farklı kesimlerinin bu konuda daha aktif rol alması amacıyla Vali Aydın Baruş’un eşi Nagihan Baruş’un himayelerinde ‘Gönül Elçileri ile Koruyucu Aile Farkındalık” toplantısı düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Gözde Altun Usta’nın açılış konuşmasının ardından salonu dolduranlara seslenen Vali Aydın Baruş’un eşi Nagihan Baruş, koruyucu aileliğin çeşitli sebeplerle biyolojik ailesiyle yaşayamayan, devlet korumasında kurum bakımında yaşayan, 0-18 yaş aralığındaki bireylere sağlanan aile yanında bakım hizmetlerinden birisi olduğunu hatırlattı.

Çocukların kurum bakımı yerine, birebir ilgi, sevgi ve saygının olduğu bir aile yanında büyümesinin fiziksel, duygusal ve psiko-sosyal gelişimi için daha iyi olacağı bilimsel araştırmalarla da kanıtlandığını ve koruyucu aileliğin de alternatif bir bakım modeli olarak bu amaca yönelik uygulandığını hatırlatan Baruş, “Koruyucu ailelikte amaç, evlatlarımızın kurum ortamı yerine üstün yararı gereğince, sağlıklı bir aile ortamında büyümesini sağlamaktır. Burada şefkate ve merhamete muhtaç çocuklarımıza evlerini açan koruyucu ailelerimize özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Onlar, küçük yaşta yetim ve öksüz kalmış bir peygamberin takipçileri olarak, yetimin halinden anladılar, öksüze kimsesize kucak açtılar. Mayasında şefkat ve merhamet olan bir medeniyetin, varisleri olduklarını en güzel şekilde ortaya koydular. Koruyucu ailelerimize tek tek teşekkür ediyorum ve sayılarının artmasını diliyorum” dedi.

“Şefkate ve merhamete muhtaç çocuklarımıza sahip çıkalım” çağrısında bulunan Baruş, “Ne kadar gönüllü, o kadar faydalı iş demek. Hayırda yarışmak ne güzel. Kimsesiz tek bir çocuğun bile, başı hiç okşanmadan büyümesi, bizim, hepimizin üzerinde ağır bir vebaldir. Onları kendi kültür ve medeniyet dairemizden uzaklaştırmamak ise, bir başka sorumluluktur. Gönül elçiliğinin sınırı olmadığını biliyorum. İnsan, toplum meselelerine bir kere gönlünü açtıktan sonra, bu yol hiç ummadığımız alanlara uzanıyor. Kimsesizlerin kimsesi olan devletimiz, çocuklarımızın sığınacağı yegâne güvenli limandır. Devletimizin kanatları altındaki çocuklarımız 85 milyon vatandaşımızın ortak evlatlarıdır. Bu inançla, çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz” diye konuştu.

Etkinlik Koruyucu Aile Hizmetinin tanıtılması, İl Müftülüğü Personelinin Koruyucu Aile Hizmeti ile İlgili Sunumu ve koruyucu ailelerimizin deneyimlerinin dinlenmesiyle son buldu.

Program 2025 Aile Yılı vizyonu çerçevesinde aile kurumunu güçlendirmeye ve toplumun her kesimini bu önemli sorumluluğa ortak etmeye yönelik çalışmaların güçlü bir örneği olarak kayda geçti.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.