enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Çimen: Gümüşhanelileri projeye dahil ederler mi?

Çimen: Gümüşhanelileri projeye dahil ederler mi?
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
07.06.2024 11:02
0
A+
A-

Yeniden Refah Partisi 31 Mart Gümüşhane Belediye Başkan adayı iş adamı Yusuf Çimen, Çakırgöl turizm projesinin Trabzon ile ortak proje yapılmasına destek isteyenlere karşı eleştirilerde bulunarak “Trabzon’la birlikte hareket edip bu proje içeresinde yer almak isteyen kardeşlerime sesleniyorum Trabzon sahiline ahşaptan Gümüşhane nam ve hesabına bir iskele çakmaları tavsiyemdir. Bakalım ki bu muratların da ne kadar başarılı olacaklar” diyerek Süleymaniye Kayak tesisi projesine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Çimen yaptığı açıklamada son günlerde üst düzey siyasetçilerin de aralarında bulunduğu toplantıyla gündeme gelen ve şehrin gündemine oturan Çakırgöl hadisesinin birtakım kitleler tarafından yorumlandığını, olumlu veya olumsuz görüşler bildirdiğini, birlik mesajları verildiğini fakat bir karara bağlanamadığını belirterek, “Daha sağlıklı bir fikir üretebilmek adına şehrin bürokrasi kanadından siyasi kanadından ve halkın fikirlerinden faydalanmak adına araştırmalarda bulundum. Yıllardır bu şehirde yaşamış ekmeğini yemiş havasını solumuş bir vatandaş olarak naçizane fikrimi beyan etmek isterim ki bu şehir yeraltı ve yerüstü kaynak ve zenginlikleri ile Gümüşhane’ye ve Gümüşhane halkına aittir. Mülk sahibi mülkü üzerinde tasarruf yetkisine sahiptir ne yazık ki Gümüşhane’nin sahipsizliği birilerinin Gümüşhane üzerinde tasarruf yapma cüretine kadar uzanmıştır. Vaktiyle basit bir olay gibi görünen Çakırgölden Karadeniz Teknik Üniversitesine su alma hadisesi basit bir hadise olarak gözükse de maalesef şu an Çakırgöl suyu üzerinde kanunen hak iddia edemiyoruz. Bugün Çakırgöl‘de kurulacak olan bu tesise izin verilecek olursa yarın tesisi çalıştıracak suyun yetersiz olduğu ve deve boynundaki suyun da bu tesise aktarılması gündem olacaktır” dedi.

Trabzon’la birlikte hareket edip bu proje içeresinde yer almak isteyenlere seslenen Çimen, “Trabzon sahiline ahşaptan Gümüşhane nam ve hesabına bir iskele çakmaları tavsiyemdir. Bakalım ki bu muratların da ne kadar başarılı olacaklar. Siz Çakırgöl‘de yapılacak olan tesislerde bir Gümüşhaneli esnafın barınabileceği inancına sahip misiniz? Eğer öyle bir inanca sahipseniz size tavsiyem Limni Gölü’nün Ve Gümüşhane yaylalarının kimin tasarrufunda olduğuna bakmanızdır. Trabzon’da yaşanan Arap Baharının Gümüşhane ve Trabzon arasında adeta tunçtan bir sur çekilmişçesine hiçbir yansıması olmayışı Çakırgöl‘de kurulacak olan tesislerin de bir faydası olmayacağının habercisi değil midir?” diye konuştu.

Gümüşhane’nin Süleymaniye kayak tesisini nasıl hayata geçirebileceğinin hesaplarını yapması gerektiğinin altını çizen Çimen, “İlla da ortak bir proje hayata geçirilecek olursa yolunun Gümüşhane topraklarından geçerek Çakırgöle ulaşması tavsiyemdir. Böylece Trabzonlu yetkililerin samimiyetleri de ortaya çıkmış olacaktır. Eğer Gümüşhane’nin Trabzon Toprakları üzerinde bir projesi varsa buyursun Trabzonlu yetkililer de Gümüşhane Toprakları üzerinde proje yapsınlar. Şahsi kanaatim odur ki benim toprağımı işleyecek tohumum ve ekipmanım yoksa nadasa bırakmayı tercih ederim” ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkent Gazetesi

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

  1. İdris GÖR dedi ki:

    Bir Şalpazarılı olarak söyleyebilirim ki Kadırga yaylası örneğin bozkırın beli. Çepniler ordan gitse Kürtün Kadırga’yı Kadırga olarak tutabilir mi? Zannetmiyorum. Çepniler eğlenceyi eğlenmeyi seven şen şakrak insanlardır. Kürtünlüler kadırgayı geçim aracı olarak kullanmaya çalışırlar; eğlenceye daha soğuk insanlardır. Kadırga yaylası çevresinde bildiğim Gümüşhaneli ağırlıklı en güzel tabiatı olan obalar Silve, Şive vb. idi. Bu obalar kadırga obaları olan Başoba, Aktaş, Yediharman, Davunnu, Oğuz obası, Eskala gibi bozkır ağırlıklı obalardan çok daha albenili ama meşhur değillerdi. Fark nerede? Çepnilerde. Çepnileri çekin oralardan kuşlar bile göçüp giderler. “Şahsi kanaatim odur ki benim toprağımı işleyecek tohumum ve ekipmanım yoksa nadasa bırakmayı tercih ederim.” Osmanlılarda 2 yıl mazeretsiz ekilmeyen toprak, kullanandan alınırmış. Siz değerlendirmezseniz birisi değerlendirir, değerlendirmelidir. Sahiplenmek farklıdır; kabul edilemez. Trabzon arab baharına hiç öykünmeyin: Ne şamın şekeri ne arabın yüzü… Trabzon esnafı ile ortak proje yapmakta çekinceleriniz son derece haklı. Ama unutmayın “…nadasa bıraktığınız..” toprakları arablara ektirirlerse Trabzon topraklarına sığınmak zorunda kalırsınız. O yüzden toprklarınızı “nadasa bırakmayın”, Bozkırlarınızı bayındır yapana da kem gözle bakmayın.