Belediyede çalışırken 35 yaşında birisi alındı Belediyeye. Elektrik, Su Otobüs İşletmesine asaleten bakarken Belediye Saymanlığına da vekâlet ediyordum. Belediyeye alınan o arkadaşa “Seni borçlandıracağız, on yıllık hizmetin olmuş sayılacak” dedim. On yıl borçlanacağın miktarı, aylıklarından keseceğiz” dedim.
“Beni borçlandırma, benim ömrüm emekliliği beklemeğe yetmez” dedi. Dinlemedim. Borçlandırdım. Ben Belediyeden Kuşakkaya Gazetesini kurmak için ayrıldıktan sonra o arkadaşımız da emekli oluncaya kadar çalıştı ve bana dua ederdi.
Kimdi o arkadaş?
Zabıta memuru Osman Korkut.
Kuşakkaya Gazetesini rahmetli Zühtü Çetinkaya ile birlikte 20 Haziran 1967 tarihinde kurmuştuk.
Önce isim üzerinde durduk. Aklımıza değişik isimler geldi. O sıralarda ilimizi teşrif eden eski parlamenterlerden Av. Nurettin Özdemir gelmişti. Yeni çıkaracağımız gazeteye ne isim vermeliyiz diye sormuştum. Özdemir’de,” Gümüşhane’ye hâkim bir tepe vardır; Kuşakkaya. Gazetenin adı da KUŞAKKAYA olsun, dedi.
İsmi bulduk. Sonra, gazeteyi çıkaracak kaynağa sıra geldi. Bize bu konuda rahmetli Kemal Akçay ve üç yıl birlikte çalıştığımız Belediye Başkanı rahmetli Sebahattin Aytaç destek oldu.
Başlangıçta hatalarımız oluyordu. Gerek Kaymakam Adnan Kantek, gerek, eski Karayolları Bölge Müdürlerinden Mi- Müh.ve eski parlamenter Nihat Sargınalp, Karayolları kurucularından Yük. Müh. Muammer Tuğlu (Amcam) bize yol gösterdi. Pek çok yerel gazeteye abone olduk. Onlardan aldığımız bilgiler oldu.
Ülkemizin değerli iş adamlarından, Hürriyet Grubu Gazetelerin sahibi hemşehrimiz Aydın Doğan; “Turan, gazetecilikte 50. Yılı tamamla, sana bir jübile yapalım, ondan sonra ayrılırsın” demişti.
Aydın Doğan iş adamlığından ayrılmadı ama gazetecilikten ayrıldı. Jübile düzenlenecek yaşı da 6 yıl geride bıraktık. Günlük yazılarla gazeteciliğimizi sürdürüyoruz.
Gümüşhane’ye ne kazandırdık?
Dışarıdaki hemşehrilerimizle köprü kurduk. Gümüşhane ile bağlarını sıklaştırdık. İl dışında değerli görevler üstlenmiş olan değerli hemşehrilerimizin, Gümüşhane’nin eğitimde, kültürde, sanayide, ticarette kalkınması, gelişmesi için, düşüncelerini Kuşakkaya’da topluma aktardık.
Elimizden geldiği, gücümüzün yettiği oranda, toplumumuzun önünü aşmaya, hatalarını dillendirmeğe, başarılarını duyurmaya Gümüşhane’ye hizmet verenlerin hizmetlerine ve yapmak istediklerine tercüman olmaya çalıştık.
Başta Basın Yayın Genel Müdürlüğünün düzenlediği Anadolu Basını özendirme yarışmaları olmak üzere; valiliklerin, Belediye Başkanlıklarının, dernek ve vakıfların ve diğer kurum ve kuruluşların Fıkra-Makale dalında, Araştırma Dalında, Dizgi Yanlışı dalında ve diğer dallarda, gazetemize sunulan 70’e yakın plâkete mazhar olduk.
Teşekkür ve takdir yazılarının yanı sıra, tarafımıza eleştiri yöneltenlerin, eleştirdiklerinden de ders çıkarmaya çalıştık.
Gazetemizin bugünkü sahibi Sezai Köprülü de; gazeteyi devraldığı günden bu yana, aynı çizgide sürdürmesinin yanı sıra, hem Gümüşhane Gazeteciler Cemiye Başkanı olarak, hem de bölgesel ve ulusal gazeteler Federasyonlarında önemli görevler alarak Gümüşhane’yi gazetecilik alanında başarıyla temsil etmeğe ve gazeteciliği de sürdürmeye devam ediyor.
Kuşakkaya’nın, Gümüşhane’ye daha uzun yıllar hizmet vermesini gönülden diliyorum.