enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

’Şiddetsiz Toplum Güvenli Gelecek’

Gümüşhane’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddeti önleme ve İzleme Merkezi öncülüğünde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” paneli düzenlendi.

’Şiddetsiz Toplum Güvenli Gelecek’
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
24.11.2023 08:01
0
A+
A-

Gümüşhane’de “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri çerçevesinde ’Şiddetsiz Toplum Güvenli Gelecek’ paneli düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panel, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.
Panelde Gümüşhane Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vekili Dilek Tokmak’ın “aile içi şiddet” ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından, Gümüşhane İl Müftülüğü Vaiz Meryem Merdan’ın “İslam’da ve ailede kadının önemini” anlatan konuşmalar gerçekleştirildi.
Açılış konuşmalarının ardından Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı “Aile İçi Şiddetle Mücadele” birimi tarafından Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele” birimi tarafından da katılımcılara son bir yılda kentte kadına yönelik şiddete karşı yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verildi.
“Tüm kadınlarımıza sağlıklı, mutlu ve şiddetten uzak bir yaşam diliyorum”
Panelde 1999 yılında kadına karşı şiddete farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararıyla 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edilmiştir vurgusunu yapan Vali Yardımcı Bahar Kaya, “Kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldığı şiddet içerikli muamelelerin engellenmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadınlara uygulanan şiddete karşı farkındalık amacıyla meydana gelen bu anlamlı günü kadın haklarını koruyup geliştirmesinde çok etkili olduğunu düşünmekteyim. Şiddet olgusu çok fazla uygulama şekilleri ve çok farklı uygulama boyutlarıyla tüm dünyada genel bir sorundur. Günümüzde yaygın bir şekilde varlığını sürdüren şiddet pratiklerini, kitle iletişim araçları ile işyerlerinde, sokaklarda kısacası özel ve kamusal yaşamın her aşamasında farklı şekilde görmekteyiz. Bireylerin deneyimlediği kültürel ve sosyal yaşam biçimi veya aile gibi faktörler bireylerin şiddete eğilimli olmalarına sebep olmaktadır. Pek çok araştırma şiddetin diğer aile bireylerinden öğrenildiğini göstermektedir. Buna bağlı olarak saldırganlık kadar saldırgan olmama davranışı da öğrenilebilir bir davranış örüntüsüdür” ifadelerini kullandı.
“Kadına karşı şiddetle mücadelemiz sürecek”
Kadına şiddet başta olmak üzere her türlü şiddet eğiliminin temelinde değerlerimizin yeterinde özümsenmemesi bulunmaktadır diyen Kaya, “Bizler tek bir insanın öldürülmesini tüm insanlığın öldürülmesine eş tutan bir dinin ve köklü bir medeniyetin mensuplarıyız. Kadim medeniyetimiz ailenin önemi, kadınlara karşı tutum ve davranışlarımız, ikili veya toplumsal ilişkilerimizdeki nezaket kurallarımız gibi hayatın her alanında bizlere yol gösteren bir yaşam tarzı olarak benimsenen tüm güzel hasretleri barındırmaktadır. Bu nedenle kendimizden başlayarak ailemizde, sokağımızda, mahallemizde, yaşadığımız her yerde iyiliği ve güzelliği yayma gayreti içerisinde olmalı aileyi yeniden toplumun merkezine koymalıyız. Tüm kurumlarımız ile birlikte kadına yönelik şiddet ile mücadeleye devam edecek ve toplumumuzun her kesiminde bu yönde farkındalığın oluşması için çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz” dedi.
Semiye ve Murat Kutlu çiftinin iyi uygulama örneği içerikli “Aile Belgeseli’nin” izlenmesi ile devam eden panel “Hışır Osman” mahlasıyla bilinen yerel şairimiz Osman Nebioğlu’nun şiir dinletisi ve kurum personeli Onur Murat Gültekin’in türkü dinletisinin ardından son buldu.

Haber: Zeynep KAYA

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.